Povijest firme

Poduzeće “Graditeljstvo Šipek” d.o.o. postoji od 22.07.2002. godine sa sjedištem u M. Rupčića 12 u Vinici.
Osim centralnog ureda, imali smo i podružnice u Njemačkoj i Sloveniji.

Naša je djelatnost usmjerena na područje građenja, projektiranja i nadzora nad gradnjom, kupnja i prodaja robe, obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, djelatnost javnog cestovnog prijevoza putnika u unutarnjem i međunarodnom prometu, prijevoz za vlastite potrebe, montaža i servis rashladnih i klima uređaja, završni radovi i usluga održavanja u građevinarstvu te još mnogo drugih djelatnosti.

U periodu od 2002.-2006. godine firma je izvodila građevinsko-obrtničke radove i sklapala ugovore sa:
  1) poslovnim subjektima(firme, obrti)
renoviranje i adaptacija poslovnih prostorija, skladišta te sanitarnih čvorova
  2) fizičkim osobama
(renoviranje i adaptacija stanova, obiteljskih kuća i apartmana)
  3) obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima
(renoviranje i adaptacija poljoprivrednih objekata, silosa i peradarnika
  4) općinama
(renoviranje i adaptacija poslovnih prostorija, sanitarnih čvorova, nogometnih klubova i drugih ustanova koje su u sklopu općina
  5) udrugama, domovima umirovljenika
(adaptacija i renoviranje poslovnih prostorija)
  6) fakultetima
(renoviranje i adaptacija poslovnih prostorija i sanitarnih čvorova)
  7) zdravstvenim ustanovama
(renoviranje i adaptacija poslovnih prostorija i sanitarnih čvorova)

13.09.2006. godine firma mijenja naziv u Tomo d.o.o., a svi ostali podaci o vlasništvu i strukturi firme ostaju nepromijenjeni.

Od 2007.- 2019. godine radovi na montaži i uređenju unutarnjeg interijera poslovnicama Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. Zagreb na području cijele RH.

2008. godine doregistracija firme – ugostiteljstvo i turističke usluge

OU-271/08 mijenja se predmet poslovanja/djelatnosti na način da pored upisanih djelatnosti u predmet poslovanja ulazi i:
• Pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane
• Pripremanje i usluživanje pića i napitaka
• Pružanje usluga smještaja
• Pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na priredbama) i opskrba tom hranom (catering)
• Turističke usluge u nautičkom turizmu; -iznajmljivanje veza u lukama nautičkog turizma za smještaj plovnih objekata i turista-nautičara koji borave na njima;
– iznajmljivanje plovnih objekata s posadom ili bez posade, s pružanjem ili bez pružanja usluge smještaja, radi odmora, rekreacije i krstarenja turista nautičara (charter, crusing); – usluge upravljanja plovnim objektom turista nautičara; – prihvat, čuvanje i održavanje plovnih objekata na vezu u moru i suhom vezu; – usluge opskrbe turista nautičara (vodom, gorivom, namirnicama, rezervnim dijelovima, opremom); -uređenje i pripremanje plovnih objekata; – davanje različitih informacija turistima nautičarima (vremenska prognoza, nautički vodiči); – druge usluge za potrebe nautičkog turizma
• Turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude: seoskom, zdravstvenom, kulturnom, wellness, kongresnom, za mlade, pustolovnom, lovnom, športskom, golf-turizmu, športskom ili rekreacijskom ribolovu na moru, ronilačkom turizmu, športskom ribolovu na slatkim vodama kao dodatna djelatnost u uzgoju morskih i slatkovodnih riba, rakova i školjaka)
• Ostale turističke usluge – iznajmljivanje pribora i opreme za šport i rekreaciju, kao što su sandoline, daske za jedrenje, bicikli na vodi, suncobrani, ležaljke
• Turističke usluge koje uključuju športsko-rekreativne ili pustolovne aktivnosti

2014. i 2015. godina – fasaderski radovi na povećanju energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području cijele RH
2015. godine – izvršena demontaža regala u prodajnom prostoru Baumax Kranj, Poslovna Cona D1, Šenčur u Sloveniji

error: Sadržaj je zaštićen!